نایک یا آدیداس، مسئله این است
رقابت نفس گیر دو غول کفش سازی
کفش های خود را به پا کنید! قرار است وارد رقابت دو تولید کننده بزرگ کتونی عمده در جهان شویم. در تاخت و تاز نفس گیر برند های ورزشی، همیشه نام دو کمپانی عظیم بر سر زبان ها بوده است. وقتی علاقه مندان به محصولات اسپرت و کتانی، برای انتخاب پاپوش های مناسب خود رهسپار بازار می شوند، دوگانه نایک و آدیداس شاید اولین چیزی است که توجه آنها را به خود جلب می کند اما فراموش نکنیم همین اول کاری کانال کتونی عمده اسلامشهر به شما معرفی کنیم به آدرس https://t.me/tezarSHOES
.
دغدغه ها از همین جا شروع می شود. احتمالاً این سوال مهم برای شما هم پیش آمده است که واقعاً چه تفاوتی بین کفش های نایک و آدیداس وجود دارد؟. از بین این دو غول بزرگ آمریکایی و آلمانی، کدام یک برنده نهایی بازار است؟ در این مطلب با بررسی دو برند نایک و آدیداس، سعی کرده ایم به این دغدغه ذهنی شما پاسخ دهیم.
نایک و آدیداس
معرفی آدیداس (Adidas)
برند مشهور آدیداس در سال ۱۹۲۴، توسط کارآفرین و طراح آلمانی، آدولف داسلر تاسیس شد. ایجاد این شرکت پرآوازه، حاصل یک همکاری ناموفق میان دو برادر بود. آدولف و برادر بزرگتر خود به نام رودلف، ابتدا تصمیم به راه اندازی کارخانه کفش برادران داسلر گرفتند. اما اختلاف نظر های این دو برادر موجب جدایی آنها گردید.
آدولف پس از این همکاری ناموفق، برند آدیداس را ایجاد کرد و رودلف نیز، دیگر برند مشهور جهان، یعنی پوما را بنیان گذاشت. با این حال، بخت با آدولف بیشتر از برادر او یار بود. آدیداس که نام و عنوان آن از جمع دو کلمه آدی (مخفف نام آدولف) و داس (مخفف نام داسلر) تشکیل شده است، توانست خیلی زود به یک برند جهانی تبدیل شود. نوار سه خط این شرکت به عنوان نشان تجاری آدیداس، یکی از شناخته شده ترین و زیباترین لوگو های جهان است.
معرفی نایک (Nike)
برند نام آشنای نایکی، معتبرترین تولید کننده کتونی عمده تزار مارکت و محصولات اسپرت در آمریکا است. این برند مشهور که در ایران عموماً با نام نایک شناخته می شود، در سال 1964 تاسیس شد. فیلیپ نایت، بازرگان و کارآفرین و بیل باورمن، دونده و مربی دو و میدانی آمریکایی، خالق این ابرشرکت مهم هستند. آنها که هر دو اهل شهر پورتلند می باشند، با هدف طراحی و ساخت پاافزار های جدید، پا در این مسیر سرنوشت ساز گذاشتند.
این شرکت که در ابتدا با نام تجاری روبان آبی فعالیت می کرد، در سال ۱۹۷۱ به نایک تغییر نام داد. این تغییر نام، با الهام از الهه پیروزی یونان باستان صورت گرفته است که به آن نیکه می گفتند. دفتری مرکزی نایک در شهرستان واشینگتن ایالت اورگن قرار دارد. با این تعاریف، اکنون وضعیت این دو شرکت در سه حوزه رقابتی را بررسی می کنیم.
نایک و آدیداس
رقابت نایک و آدیداس در اسپانسری
یکی از حوزه های رقابتی دو تولید کننده برتر کتونی عمده و کفش های اسپرت، انعقاد قرارداد اسپانسری با تیم های ورزشی و ورزشکاران انفرادی است. کمپانی های معروفی نظیر آدیداس و نایک با حمایت مالی از این تیم ها و ورزشکاران، پاپوش و لباس های تولیدی خود را در اختیار آنها قرار می دهند. آنها نیز ملزم هستند با استفاده از این وسایل در مسابقات و تمرینات خود، نقش تبلیغ کننده را برای این کمپانی ها ایفا کنند.
کریستیانو رونالدو، زلاتان ابراهیموویچ، نیمار، رونالدینیو و فرانچسکو توتی از جمله فوتبالیست هایی هستند که از محصولات نایک استفاده می کنند. همانطور مایکل جردن بسکتبالیست، ایلیه ناستاسه تنیس باز، استیو پرفونتین دونده و تیم های فوتبال بارسلونا، پاری سن ژرمن و چلسی، با نایک قرارداد اسپانسری دارند. در مقابل آدیداس هم با ورزشکارانی مانند مسی، پوگبا، ژاوی، بکام، زیدان، اندی ماری و تیم های رئال مادرید و بایرن مونیخ قرارداد دارد.
رقابت در میزان فروش
یانکی ها همیشه سعی دارند در فروش محصولات خود، گوی سبقت را از ژرمن ها بربایند. آدیداس که از درآمد 10 میلیارد یورویی خود در سال 2006، به سود 15 میلیاردی در سال 2014، و درآمد 23 میلیاردی در سال 2019 دست یافت، موفقیت چشمگیری در فروش کفش ها و لباس های ورزشی خود داشته است.
با این حال، موفقیت و بهره مندی نایک در این مورد نیز از آدیداس بیشتر است. درآمد نایک در سال 2006 نزدیک به 15 میلیارد، در سال 2014 معادل 27 میلیارد، و در سال 2019 معادل 39 میلیارد دلار بوده است. بر این اساس، نایک با رشد فروش و توسعه فعالیت خود توانست برند های ایر جردن، آمبرو، کانورس، کول هان و هارلی اینترنشنال را تحت مالکیت خود درآورد. از زیرمجموعه های آدیداس هم باید به برند تیلورمید و راک پورت اشاره کرد.
رقابت در میزان ارزش
چند سالی است که در رتبه بندی 100 برند برتر موسسه اینتربرند، فقط نام دو تولید کننده محصولات ورزشی به چشم می خورد: نایک و آدیداس. این شرکت که از سال ...، اقدام به ارزش گذاری و رتبه بندی برند های معتبر و ممتاز جهان در حوزه های مختلف می کند، یک گزارشگر موثق است.
ملاک این ارزش گذاری ها بر اساس اصول علمی و آمار تجاری تعیین می شود. اینکه یک شرکت چه مقدار خروجی دارد، می تواند ارزش آن را مشخص کند.
آدیداس در سال 2020 با یک درصد رشد، در رتبه پنجاهم فهرست اینتربرند قرار گرفته است. نایک نیز در همین سال با شش درصد پیشرفت نسبت به سال 2019، رتبه پانزدهم را از آن خود کرده است. ارزش کل دارایی آدیداس و نایک در حال حاضر، 21 و 31 میلیارد دلار برآورد می شود.
افزودن نظر