با قهوه فوری بیشتر آشنا شوید
قبل از اینکه درباره ی قهوه های فوری، انواع آنها، فواید و تاریخچه ی آن ها صحبت کنیم بهتر است مقدمه ای راجب قهوه ها بخوانیم تا با چشمانی باز پا به دنیای پر رمز و راز قهوه های فوری بگذاریم.
قهوه ها دنیای عجیب و جذابی دارند، یک نوشیدنی با یک دنیا حرف، یک دنیا خواص و فایده و یک دنیا تنوع.
به فنجان قهوه تان که می نگرید جز خاصیت و گوناگونی هیچ چیزی پیدا نمی کنید.
امروز قصد داریم بیشتر درباره ی قهوه فوری برایتان بگوییم، شاید خیلی اوقات برایتان اتفاق افتاده باشد که در شرایط گوناگون نیاز به قهوه داشته باشید.
در محیط کار، در مسافرت، زمانی که به تمرکز بیشتری نیاز دارید و... و شاید در تمامی این موقعیت ها شما دسترسی به دستگاه قهوه ساز، دانه های تازه قهوه، آسیاب و یا برخی امکانات لازم برای دم آوری قهوه نداشته باشید و یا برخی اوقات پیش آمده که تمام این امکانات در دسترس است اما زمان کافی برای درست کردن یک فنجان قهوه وجود ندارد آنجاست که اهمیت استفاده از قهوه های آماده به چشم می آید و درک خواهیم کرد که چه مهم است زمانی که اراده می کنید یک فنجان قهوه ی ناب داشته باشید.
تاریخچه ی قهوه ی فوری به سال 1890 باز می گردد که فردی بنام دیوید استرنج آن را با نام خود یعنی قهوه استرنج به ثبت رسانید و تا سال 1938 تلاش ها برای تولید این محصول به صورت پیشرفته صورت گرفت تا اکنون ما از برند هایی چون نسکافه، کافی میکس و کاپوچینو استفاده می کنیم.
بطور کلی اگر بخواهیم تعریفی از قهوه ی فوری ارائه دهیم باید بگوییم: قهوه ی فوری نتیجه ی فرآوری کردن دانه های قهوه است که با یکی از روش های خشک کردن انجمادی و یا خشک کردن پاششی تهیه شده است و گاهی ممکن است با نام های قهوه ی آماده و یا پودر قهوه هم از آنها یاد شود.
همانطور که گفته شد قهوه ی فوری با یکی از روش های خشک کردن انجمادی و یا خشک کردن پاششی تولید می شود اما در مرحله ی قبل از آن باید قهوه را دم کرده و یا به وسیله ی یکی از دو روش تبخیر در خلا و غلظت به روش فریز آن را غلیظ کرد که در ادامه هر کدام از روش ها را جداگانه برایتان توضیح خواهیم داد.
تبخیر در خلا: در این روش قهوه در دمای پایین جوش می آید در تولید محصولاتی همچون سس کچاپ از این روش استفاده می شود
غلظت به روش فریزر: در این روش آب موجود در ترکیبات قهوه حذف می شود و تنها یک مایع غلیظ بجای می ماند مانند عصاره سرکه.
پس از اینکه قهوه های دم شده با یکی از دو روش بالا غلیظ شد باید آن ها را خشک کنیم که در ادامه فرایند خشک کردن را نیز توضیح خواهیم داد:
خشک کردن انجمادی: در این روش باید قهوه ی غلیظ شده را در دمای منفی 40 درجه به تکه های جامد تبدیل کرده و سپس در دمای پایین آن را خشک کرده و در ادامه قهوه ی فوری ما آماده است.
در این روش طعم و عطر قهوه به خوبی حفظ شده و مزه ی آن تحریف نشده و ترکیبات جدیدی به آن افزوده نمی شود و نزدیک ترین ویژگی ها را به اصل دانه های قهوه دارد.
خشک کردن پاششی: در این روش جریان قهوه ی غلیظ شده در معرض جریان هوای گرم قرار گرفته و تبدیل به تکه های جامد حلال در آب میشود و رطوبت خود را از دست می دهد.
متاسفانه در این روش دمای بالا روی طعم ، رنگ و دانه های قهوه تاثیر گذاشته و دیگر ویژگی های اصلی خود را ندارد.
این روش یکی از پرکاربردترین روش های تولید قهوه ی فوری است.
اگر دوست داشتید از این پس با اطمینان از کیفیت، قهوه فوری تهیه کنید می توانید به راحتی با مراجعه به سایت سانراپ آن را تهیه کنید.
نکته مهم: شاید تاکنون نام قهوه ی کاسنی را شنیده باشید و برایتان سوال باشد که این ترکیب شباهتی به قهوه دارد و یا فواید آن را در بر می گیرد یا خیر؟ در جواب این ابهام باید بگوییم خیر.
کاسنی گیاهی است متفاوت از قهوه که در این محصول نسبت ترکیب آن 3 به 1 و یا برعکس است؛ میزان کافئین موجود در این نوع قهوه بسیار کم است و کسانی که سعی دارند از مصرف کافئین بالا پرهیز کنند معمولا به این نوع قهوه روی می آورند و از طرفی ازارزانترین انواع قهوه به حساب می آید و افرادی که قصد ندارند برای نوشیدنی خود زیاد هزینه کنند معمولا از این نوع استفاده می کنند.
رنگ این قهوه به رنگ نارنجی است و عطر و طعم آن شباهت اندکی به دانه های اصل قهوه دارد.
خواص قهوه ی فوری چیست؟
این سوال وجود دارد که آیا قهوه ی فوری هم مانند دانه های قهوه خواص یکسانی دارد و فرآوری قهوه سبب از بین رفتن خواص آن نمی شود؟
پاسخ این سوال خیر است، تنها تغییراتی که به سبب فرآوری در قهوه ی فوری بوجود می آید این است که کافئین موجود در دانه های قهوه کاهش می یابد.
کافئین سرشار از فواید و مزایا است اما مصرف آن برای برخی افراد سبب ایجاد مشکل خواهد شد به عنوان مثال در بیماران قلبی سبب افزایش ضربان قلب می شود، افرادی که کم خونی ناشی از فقر آن دارند مصرف کافئین مانع جذب آهن می شود و همچنین کافئین زیاد سبب اضطراب می شود.
در نتیجه استفاده از قهوه ی فوری برای کسانی که کافئین برایشان مضر است می تواند جایگزین مناسبی باشد.
نکته ی دیگری که وجود دارد این است که قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است که همین امر سبب می شود تا عده ای قهوه را برای جلوگیری از سرطان در وعده ی غذایی خود بگنجانند و فرآوری قهوه ی فوری نه تنها این آنتی اکسیدان ها را از بین نمی برد بلکه سبب ایجاد برخی آنتی اکسیدان های جدید نیز خواهد شد.
اما به طور کلی باید دانست که افراط و زیاده روی در هر چیزی خطرناک است همین قهوه ی فوری که در بالا برای آن بسیاری از فوایدش گفته شد می تواند در صورت افراط مضر و برای سلامتی مضر باشد.
پس از مطالعه ی مقاله ی بالا اگر دوست داشتید برای وعده ی عصرگاهی خود قهوه فوری تهیه کنید حتما سری به فروشگاه اینترنتی قهوه سانراپ بزنید.
افزودن نظر