الزام و اجبار پزشک و مادر باردار به انجام غربالگری با اصول پزشکی منافات دارد
انتشارتوئیت خانم دکتر خزعلی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده در شورای عالی انقلاب فرهنگی، با مضمون: "عرض تبریک به مادران و پرسنل خدوم وزارت بهداشت. بالاخره با تلاش برخی نمایندگان انقلابی مجلس، اجبار به غربالگری توسط مادر و پزشکان با تجویزهای غیراستاندارد و غیرمتقن علمی(که باعث قتل جنین می شود) برداشته شد. حالا دیگر هیچ پزشک و مادری مجبور به غربالگری و کشتن جنین نیست" در این چند روز واکنش های زیادی را به دنبال داشته است به نحوی که سلبریتی ها و جریان معاند خارج نشین هم صدا حملاتی را اغاز نموده و سعی نموده اند چنین القا نمایند که مجلس به دنبال حذف هرگونه غربالگری است و با ایجاد فضای تیره و تاریک و استرس زا برای مادران باردار ، عملیات روانی را آغاز نموده اند .
در این راستا دکتر محسن رضائی آدریانی پزشک، متخصص (Ph.D) اخلاق پزشکی و استادیار و مدیر گروه فلسفه و اخلاق سلامت دانشکده سلامت و دین، دانشگاه علومپزشکی قم در گفتگو با رویش نیوز بیان نمود:
سیاست "پیشگیری" یکی از سیاستهای اصلی و درست در وزارت بهداشت و دزمان و آموزش پزشکی است اما قطعاً هیچ پزشک اخلاقمدار و هیچ سیاستگذار و متولی سلامت اخلاقمحور، مجوزی برای قتل نوزادان و کودکان و بزرگسالان معلول را صادر نمی کند. سقط جنین بعد از ولوج روح، بدون هرگونه تردیدی معادل قتل نفس است. بدون کوچکترین تردیدی، قتل جنینی که در او روح دمیده شده (حتی جنینی که احتمال می دهیم ولوج روح در او اتفاق افتاده است)، نه شبیه بلکه همان قتل نوزاد و کودک و بزرگسال است.
همه ما در برابر سلامت جمعیت کشور عزیزمان در چهارچوب قانون اساسی و اسناد بالادستی و با بهرهگیری صحیح از دانش بشری و علم اعطایی خداوند متعال به بشر، مسوول هستیم. در چهارچوب جمهوری اسلامی نه یککلمه کم و نه یککلمه زیاد!!
اجبار و الزام پزشک و مادر باردار به انجام آزمایشی که با منطق "غربالگری"، متطبق نیست؛ بر اساس چهار اصل اخلاق پزشکی به ویژه اصل احترام به اختیار respect for autonomy) ) منافات دارد.
غربالگری در ظاهر اجباری نبوده است اما متهم نمودن پزشک معالجی که مادر باردار تحت مراقبت او، نوزاد معلول به دنیا آورده است و ملزم نمودن این پزشک به پرداخت خسارت؛ با سوق پزشکان به طب تدافعی defencive medicine))، چیزی فراتر از اجبار در اینکار ایجاد نموده است!!
باید دید مسوولین بخش جمعیت وزارت بهداشت در برابر آمار فاجعهآمیز سقط جنایی (دستکم ۳۰۰ هزار در سال) چه اقدامی انجام داده اند؟ بیان بفرمایند.
افزودن نظر