هشتگ Arbaeen2020 ترند جهانی شد
ترند اربعینی
روز پنجشنبهای که گذشت، مصادف با اربعین حسینی بود؛ روزی که بسیاری از مردم به واسطه قرار گرفتن در شرایط کرونا با حسرتی بیپایان در خانهها ماندند و از دور همراه با برنامههای تلویزیون و سایر برنامهها در شبکههای اینترنتی به زیارت حضرت سیدالشهدا ؟ع؟ در اربعین رفتند.
اما زیارت اربعین برای دلدادگان فرهنگ عاشورایی فقط بعدی از ابعاد راهپیمایی عظیمی است که تا امسال به طور مرتبط هر سال هزاران نفر از عاشقان حسین را از همه ادیان و مذاهب اسلامی با پای پیاده به کربلا میکشاند. بسیاری از این راهپیمایان اربعین، این مراسم را به عنوان نماد و پرچمی از فرهنگ عاشورایی میدانستند که مشارکت در آن نوعی دعوت به این رویه و مشی است. شاید همین بعد اربعین باشد که حالا مردم را به خود خوانده است تا در
فضای مجازی با کلماتی مشترک، حضور و دلدادگیشان را باز هم در قالبی دیگر به گوش جهان برسانند.
به گزارش انقلابی«داتآیآر» در شب اربعین 740 هزار تويیت با هشتگ «ARbaeen2020» منتشر شد که آن را تبدیل به ترند اول در این شب کرد. در روز اربعین اما انتشار یک میلیون و 347 هزار تويیت با همین هشتگ باز هم آن را در صدر ترندهای جهان نشاند.
مالک علیرضا، یک کاربر پاکستانی که خود را با عنوان گوینده خبر و یوتیوبر معرفی کرده، در کنار این هشتگ نوشته است: «People arrived in Iraq on»؛ 14 ,553, 308 نفر وارد کربلا شدند.
تويیت اکانت پرستیوی در تويیتر که تصویری از عزاداران کشمیری را در کنار هشتگ «ARbaeen2020» منتشر کرده، بیش از 100 بار لایک داشته است.
کاربر دیگری به نام زهرا در تويیتی با همین هشتگ، ویدئویی از عزاداری مردم پاکستان را منتشر کرده و به انگلیسی نوشته است: «الحمدلله شیعیان پاکستان، به شکلی موفقیتآمیز بزرگترین اجتماع مردمی را در تاریخ پاکستان دیروز رقم زدند. حسینیها زندهباد!» نزدیک به 200 کاربر این تويیت را پسندیدهاند.
علیاکبر رائفیپور نیز در کنار این هشتگ به انگلیسی نوشته است: «انسانها و انسانیت در شریانهای عراق در حرکت هستند.» این تويیت بیش از 400 بار پسندیده شده است.
یکی دیگر از حسابها به نام «حسین» با انتشار تصویری از بینالحرمین در شب اربعین به انگلیسی نوشته است: «ما باید اینجا میبودیم؛ همین الان همینجا...» این تويیت نیز از سوی بیش از 100 کاربر تويیتری پسندیده شده است.
محمد شجاعی، کاربر دیگری که خود را با عنوان نویسنده معرفی کرده، ضمن انتشار ویدئویی از زائران اربعین در کنار هشتگ «ARbaeen2020»، به انگلیسی نوشته است: «با هر قدمی که در این راه برمیدارید، به مرکز الطاف معنوی نزدیکتر میشوید که هزاران فضیلت را برای شما به ارمغان میآورد و هزاران رذيلت را از ذهن و روح میزداید.» تويیت این کاربر نیز با حدود 350 لایک مورد استقبال کاربران تويیتر
قرار گرفته است.
کاربر دیگری به نام امیر با انتشار این هشتگ و تصویری از همپیمانی و دست به دست دادن یک روحانی مسیحی، شیعه و سنی نوشته است: «این مراسم اربعین است؛ جایی که فقط انسانیت معنا مییابد، نه حتی دین و نه نژاد»؛ تويیت او نزدیک 80 بار لایک خورده است.
کابر دیگری از نیجریه به نام «Auwal Salisu» در تويیتی در کنار عکسی از راهپیمایی شیعیان نیجریهای که پرچم مطالبه آزادی شیخ زکزاکی را به دست دارند، به انگلیسی نوشته است: «پیروان شیخ زکزاکی، این هفته بعد از نماز جماعت در مسجد آنور در پایتخت نیجریه راهپیمایی برگزار کردند و خواستار آزادی بدون قید و شرط شیخ و همسرش، ملاما زیناح از بازداشت غیرقانونی شدند.»
در کنار این هشتگ اما هشتگهای پراستقبال دیگری نیز استفاده شدند که هر کدام در تایملاین زبانهای مختلف فارسی یا عربی بازخورد بیشتری داشتند؛ هشتگهایی چون
«حب الحسین یجمعنا»، «فراقالاربعین» و «الاربعین» در تایملاین زبانهای عربی بیشتر کاربرد
داشتهاند.
در تایملاین فارسیزبانها هم هشتگهایی نظیر
«به تو از دور سلام» و «اربعین99» و «گرچه دوریم ولی با تو سخن میگوییم» پرکاربرد بودهاند.
کاربری به نام «مرسده جوان» با انتشار عکسی در کنار دو هشتگ «فراقالاربعین» و «Arbaeen2020» نوشته است: «اربعین میرسد از راه و همه کوله به دوش/ یک نفر نیست که ما را به زیارت ببرد...» کاربر دیگری نیز به نام «طاها باقری» در کنار همین دو هشتگ نوشته است: «بعضی مواقع پدری نعمتی را از فرزندش دور میکنه تا فرزندش قدر اون نعمت رو بیشتر بدونه و لذت بیشتری
ازش ببره.
من یکی که تازه متوجه شدم سفر اربعین چه نعمتی بود؛ خدایا قول میدیم قدرشو بدونیم دیگه».
افزودن نظر