واردات صنعت تراکتورسازی را شخم زد
به گزارش رویش نیوز به نقل از رجا، واردات این بار لای چرخهای صنعت تراکتورسازی گیر کرده است و در حال متوقف کردن حرکت این چرخهای قدرتمند است. تعرفه پایین چهار و پنج درصدی واردات تراکتور پای تراکتورهای چینی و هندی را به مزارع کشور باز کرده است. این در حالی است که واحدهای تولیدی مرتبط با صنعت تراکتور که سالها است با تکیه بر دانش بومی جوانان و صنعتگران داخلی فعالیت میکنند، با ورود تراکتورهای خارجی که چیزی بیشتر از تولیدات داخلی ندارند، پنجاه درصد ظرفیت تولیدشان را کاهش دادند.
به گزارش رجانیوز؛ ابوالفتح ابراهیمی مدیرعامل گروه تراکتورسازی ایران در این باره می گوید:
کارخانجات ما در ارومیه، کردستان، آذربایجان شرقی ظرفیت تولید بیش از سی هزار از دستگاه را در سال دارند. در حالی که الان در حدود پانزده هزار دستگاه تولید می کنند.
البته ابراهیمی این کاهش ظرفیت تولید را با زبان سادهتری هم بیان کرد:
به ازای هر تراکتوری که وارد میشود، ده نفر بیکار میشوند و ده نفر در چین مشغول میشوند.
کاهش تعرفه واردات تراکتور برای اولین بار در مهر 93 در دولت یازدهم رخ داد و عباس کشاورز معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی، کیفیت بالای تولیدات ایرانی را دلیل این کاهش تعرفه دانسته و گفته است:
هر وسیله و تجهیزات خوبی در هر کجای دنیا هست دنبال کنید ما تعرفه واردات ترکتور را صفر کردیم چرا که کارخانه های تراکتور سازی ما خوب کار می کنند و این تنها صنعتی است که کشاورزی را راه انداخته و کار می کند ولی مجاز هم نیست که انحصار ایجاد کند.
روز گذشته نیز نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در نامه ای به محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم از واردات گسترده تراکتورهای بی کیفیت چینی انتقاد کرده و در نامه نوشته است:
واردات خودروهای بی کیفیت چینی و بدون خدمات پس از فروش ضمن آنکه سبب خروج ارز از کشور شده، به صنعت تراکتورسازی در کشور ضربه وارد کرده و در نهایت باعث بیکاری و تعطیلی گروه صنعتی تراکتورسازی ایران می شود.
صنعت تراکتورسازی ایران که حالا چرخهایش در سنگلاخ مشکلات اقتصادی ناشی از واردات گیر کرده است، یکی از مزیتهای صنعتی ایران حساب میشود. وارداتی که خود دستپخت دولت تدبیر و امید بوده است. مهمترین معید این صحبت صادرات ادامهدار آن به کشورهای منطقه است.
19 فروردین امسال برای نخستین بار صادرات تراکتور و ادوات کشاورزی از کشورمان به جمهوری آذربایجان از طریق مرز سنمبلاغی شهرستان پلدشت آغاز شد و اشرفی مدیر شرکت تراکتورسازی پلدشت اعلام کرده بود:
امسال ۵۰ دستگاه تراکتور باغی و کشاورزی به همراه ۷۵ دستگاه ادوات گاوآهن، سمپاش و بذر پاش به جمهوری خود مختار نخجوان صادر می شود. صادرات تراکتور و ادوات کشاورزی به جمهوری خودمختار نخجوان ، سالانه بیش از 2 میلیون دلار ارز وارد ایران می کند.
بیکاری کارگران ایرانی و خاموش شدن واحدهای تولید این صنعت مصداق بارزی است برای مغفول ماندن برنامههای اقتصاد مقاومتی و مظلوم ماندن کار و تولید ایرانی. موضوع واردات تراکتور و تعرفه پایینش، صدای بهارستان نشینان را هم درآورده است. حمیدرضا فولادگر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این خصوص می گوید:
وسیلهای مثل تراکتور که ما بالاخره سابقه چهل پنجاه سال داریم. الان ما شاهد واردات آن هستیم در حالیکه کارخانجات ما زیر ظرفیت کار می کنند. این یکی از مصدایق واردات بیرویه است که به تولید داخل ضربه میزند.
اینکه چرا صنعت تراکتور مثل بعضی از صنایع نورچشمی همچون خودروسازی حمایت نمیشود، جای تامل و سوال است. اگر وضع تعرفههای پنجاه درصدی برای صنعت خودرو پشتگرمی ایجاد میکند، تعرفههای نزدیک به صفر پشت صنعت تراکتور را خالی کرده است و باعث شده است محصولات خارجی زمین این صنعت را شخم بزنند. علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز در مجلس می گوید:
بخش اعظم تولیدات تراکتورسازی بدون وابستگی به خارج از کشور صورت می گیرد و در صادرات توانسته برای خودش جایی را در کشورهای اطراف باز کند. ما در داخل کشور ما با یک بیمهری نسبت به صنعت تراکتورسازی مواجه هستیم که در قیاس با صنعت خودروسازی که برایش تعرفه پنجاه و پنج درصدی اعمال میشود، برای تراکتورسازی، تعرفه پنج درصدی اعمال میشود که به هیچ عنوان نمیتواند نشاندهنده حمایت دولت از صنعت تراکتورسازی باشد. ما معتقدیم که حتما باید تراکتورسازی امکان رقابت با محصول خارجی را داشته باشد ولی نه محصول بیکیفیت ارزان قیمت چینی و هندی.
شنیدن خبرهایی که صنعت تراکتورسازی ایران که جزو مزیتهای صنعت کشورمان محسوب میشود با مشکلاتی ناشی از واردات بیرویه روبرو شدند، برای ایران و ایرانی خوشایند نیست. یکی از اصلیترین مولفههای اقتصاد مقاومتی توجه به تولیدات داخلی و جلوگیری از واردات محصولاتی است که مشابه آن در داخل تولید میشود. موضوعی که اشتغال بسیاری از جوانان ایرانی درگرو توجه به آن است.
افزودن نظر