فیشهای نجومی و آفت روزمرگی خبری
فیشهای نجومی، فسادی که نباید فراموش شود
رویش نیوز- سرویس سیاسی: در سالهای نه چندان دور، اخبار به شدت و کثرت امروز پخش نمیشد و هر خبری میتوانست توجه رسانهها و مردم را تا مدتها به خود جلب کند. اخباری که اکنون و در فضای خبری و رسانهای امروز شاید یک صبح تا ظهر یا نهایتاً یک 24 ساعت در خاطر مردم بمانند و دوام بیاورند تا چند سال پیش خوراک یک ماه گفتگوها و نقلهای مردمی و حتی رسانهای را تأمین میکرد. اما امروزه سرعت بالای زندگی بر تغییر و تحولات و اخبار نیز اثر گذاشته و مخاطب امروز با حجم انبوهی از اخبار روبرو میشود و فردا اخبار متفاوتی به او میرسد.
اما درهمین اوضاع هم برخی اخبار مدت بیشتری بر سر زبانها میمانند و توجه بیشتری را به خود جلب میکنند. در ایران اخبار عمدتاً اقتصادی؛ از اختلاس 3000 میلیاردی بگیر تا این اواخر فیشهای نجومی. فیشهای نجومی که با انتشار فیش هیئت مدیره بیمه مرکزی شروع و در ادامه با انتشار فیش روسای بانک رفاه و تجارت و همچنین رئیس صندوق توسعه ملی توجه همه را به خود جلب و باعث شد تا پیگیری این موضوع یک مطالبه عمومی شود.
روسای قوا به میدان آمدند و حتی رهبر انقلاب نیز بر لزوم برخورد با مدیران نجومی و برکناری آنها تأکید کردند. با این همه به نظر میرسد داستان فیشهای نجومی نیز دارد به سرنوشت دیگر اخبار دچار میشود، آن هم بدون پایان مشخص و ملموسی برای مردم.
دیگر خبرهای مرتبط با فیشهای نجومی آنچنان بازنشری در رسانهها ندارند و رسانهها از تلویزیون گرفته تا رسانههای مکتوب و مجازی دیگر پیگیری سابق بر این را در خصوص این موضوع ندارند. روزمرگی خبررسانی و حجم وسیع اخبار دامن این موضوع را هم گرفت و فیشهای نجومی کمکم دارد به فراموشی سپرده میشود. مسلماً زمانی که خط خبری خاصی در رسانهها کم رنگ شد، مخاطب نیز به مرور آن را به فراموشی میسپارد.
پیگیری موضوع حقوقهای نجومی از این باب باید زنده بماند که هنوز گزارش رسمی و شفافی درباره برخورد با آن منتشرنشده است. آمارهای مختلفی از تعداد این مدیران از طرف قوه قضائیه و دولت منتشر میشود و حتی رئیس کمیسیون اصل نود مجلس از رقم 950 مدیر نجومی سخن میگوید.
فیشهای نجومی کمکم دارد به فراموشی سپرده میشود و صاحبان آن به تعبیر سخنگوی دولت ذخیره نظام میشوند. این ادبیات این شائبه را به وجود میآورد که نکند ورود دولت به خاطر رهایی از فشار افکار عمومی بوده و حرکتهای آن نیز یکسری اقدامات نمایشی است و دولت قصد برخورد جدی و ریشهای با این مسئله را ندارد.
فیشهای نجومی نباید تا مشخص شدن نتایج و آمار دهی صحیح دستگاههای نظارتی از برخورد با متخلفین به فراموشی سپرده شود و این وظیفه رسانههاست که با پیگیری این موضوع و مطالبه آن، قضیه فیشهای نجومی را حداقل تا رسیدن به نتیجه ملموس و محسوس در ذهن مردم زنده نگاهدارند.
لطفا در خصوص فیش نجومی مدیرعامل مجتمع فولاد بنویسید